Tantra ioga per parelles

El ioga és unió de cos, ment i esperit. També és energia en acció. El ioga per a parelles és l'equilibri i la fusió d'aquests tres aspectes inherents a l'ésser amb els de la parella, de manera que l'equilibri de l'energia dels oposats, Shiva-masculí i Shakti-femení, es fan necessàriament complementaris més enllà de les diferències psicològiques i els conflictes. És una unió de les ànimes, una sanació en parella, una meditació conjunta, una fusió de polaritats.

El ioga és una pràctica que ens permet un espai on trobar-nos com a éssers humans transcendents. Al practicar ioga en parella fem d'aquest espai un lloc sagrat de respecte amorós i trobada des del qual és més fàcil aprofundir en la relació i desfer aquells conflictes o bloquejos que dificulten la nostra convivència.

Necessitem el nostre espai i moment sagrat per a permetre que el cor parli per sanar i netejar la “porqueria” que es va acumulant contínuament entorn a la relació de parella. Practicar ioga conjuntament ens dona una gran oportunitat per a poder fer-ho compartint el moment present en meditació amb el nostre company/a.

A QUI VA DIRIGIT EL IOGA PER A PARELLES?

El ioga per a parelles va dirigit a qualsevol parella que desitgi aprofundir i millorar la seva relació en qualsevol aspecte. El tenir a la nostra parella compartint les asanes (exercicis) o meditacions des de la presència, fa que immediatament “l’altre” es converteixi en el nostre propi mirall sanador, ajudant- nos a veure, reconèixer i acceptar tots aquells aspectes de nosaltres mateixos que fan que es generin barreres entre els dos, de manera que deixem de relacionar-nos des de la ment i passem a fer-ho des del cor obert i sense expectatives.

PUC PRACTICAR IOGA PER A PARELLES SI NO ESTIC EN PARELLA?

Per descomptat que si!. El ioga per a parelles és una immillorable ocasió per conèixer-te a tu mateix/ a i evolucionar a través del “altre”, per obrir el teu cor sense por de relacionar-te de forma conscient i present. L'única cosa que et demanem és que vinguis amb la teva “compi” cada vegada que vulguis venir a practicar amb nosaltres.

QUE HAIG DE PORTAR PER PRACTICAR IOGA PER A PARELLES?

T'aconsellem que portis roba còmoda preferiblement blanca, ja que el blanc és la unió de tots els colors i harmonitza la teva aura i la teva consciència per a la pràctica.

COM S'ESTRUCTURA UNA CLASSE DE IOGA PER A PARELLES?

La classe de ioga en parella té una estructura molt ben definida que farà que a poc a poc, de forma amable i amorosa, vagis deixant caure les màscares que t'impedeixen relacionar-te des de la teva autenticitat i el teu cor i t'obris a l'experiència del present compartit en meditació.

  • Presa de consciència amb la parella a través del pranayama (respiració), la presència i la mirada.
  • Asanes o exercicis dinàmics en parella per moure i compartir l'energia dels oposats entre tots dos. Diferents tipus de Kriyas (sèries d'exercicis en parella)
  • Kriyas de Venus. Les Kriyas de Venus són accions completes en parella que engloben mudres (posicions dels dits) Pranayamas (respiració) i mantres, per unificar les polaritats masculina-femenina i despertar l'energia.
  • Meditacions en parella dinàmiques amb mantres.
  • Relaxació.

Imparteix les sessions de ioga per a parelles a Manualidades del Alma:

Joan Riba Aguilar (Hari Avtar Singh) i Vanessa Tejada